A mennyei tojáslikőr

Megosztom:
Az a mennyei tojáslikőr

Krémes, illatos és alkoholos! 😀 Tökéletes az ünnepekre! 😉
Nagyon könnyű elkészíteni, ajándékba is tökéletes, szóval ugorj bátran neki!

Kis retróérzés azért társul hozzá, a ’80-as évek elején anyáink azért versengtek, hogy ki tud finomabb tojáslikőrt előállítani. Minden családban van egy szupertitkos, jól bevált recept, ami generációkon keresztül megmaradt.

Az a mennyei tojáslikőr

A titok a nagyon friss, egészséges tojásban és a jól megválasztott alkoholos összetevőben rejlik! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a saját gyártmányú likőr hűtőszekrényben néhány hétig tárolható biztonsággal. Haha, mondjuk nem mintha lenne olyan veszély, hogy egyáltalán marad belőle addig! 🙂

Íme a recept 12 dl tojáslikőrre:

Hozzávalók:

500 ml 3,5%-os tej
250 ml habtejszín (30-32%-os fajta)
2 db vaníliarúd (héja és belseje)
100 + 150 g porcukor (két külön adagban kerül bele)
5 db tojássárgája
250 ml rum (fehér)

 

Elkészítése:

A tejet és a tejszínt összekeverjük a félbevágott vaníliarúddal és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű (100g) porcukorral.

Felforraljuk, félretesszük.

A tojások sárgáját a másik adag (150g) porcukorral kikeverjük.

A forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett óvatosan a tojássárgához keverjük. Ha nem nagyon lassan öntöd, megfő a tojás, ezért kell ezt nagyon finoman és lassan tenni.

Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is jó bele.)

Töltsük jól átmosott üvegekbe, majd be a hűtőbe.

Gyakorlatilag fél nap hűtés után már fogyasztható, de a legjobb íze kábé 1 hét múlva lesz, ha jól összeértek benne az ízek! Már ha addig marad belőle! 🙂

Megosztom: