Artist - Song Title Nonstop Rádió – csak zene a '80-as évektől napjainkig

A mennyei tojáslikőr

Krémes, illatos és alkoholos! :D Tökéletes az ünnepekre! ;) Nagyon könnyű elkészíteni, ajándékba is tökéletes, szóval ugorj bátran neki! Kis retróérzés azért társul hozzá, a '80-as évek elején anyáink azért versengtek, hogy ki tud finomabb tojáslikőrt előállítani. Minden családban van egy szupertitkos, jól bevált recept, ami generációkon keresztül megmaradt. Az a mennyei tojáslikőr A titok a nagyon friss, egészséges tojásban és a jól megválasztott alkoholos összetevőben rejlik! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a saját gyártmányú likőr hűtőszekrényben néhány hétig tárolható biztonsággal. Haha, mondjuk nem mintha lenne olyan veszély, hogy egyáltalán marad belőle addig! :) Íme a recept 12 dl tojáslikőrre: Hozzávalók: 500 ml 3,5%-os tej 250 ml habtejszín (30-32%-os fajta) 2 db vaníliarúd (héja és belseje) 100 + 150 g porcukor (két külön adagban kerül bele) 5 db tojássárgája 250 ml rum (fehér)   Elkészítése: A tejet és a tejszínt összekeverjük a félbevágott vaníliarúddal és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű (100g) porcukorral. Felforraljuk, félretesszük. A tojások sárgáját a másik adag (150g) porcukorral kikeverjük. A forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett óvatosan a tojássárgához keverjük. Ha nem nagyon lassan öntöd, megfő a tojás, ezért kell ezt nagyon finoman és lassan tenni. Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is jó bele.) Töltsük jól átmosott üvegekbe, majd be a hűtőbe. Gyakorlatilag fél nap hűtés után már fogyasztható, de a legjobb íze kábé 1 hét múlva lesz, ha jól összeértek benne az ízek! Már ha addig marad belőle! :)