Karácsonyi izzósor és az évi para

636
0
Megosztom:
Összetekeredett karácsonyi izzó

A karácsonyfa nem lenne az igazi ezek nélkül a pici fények nélkül. Tavaly gondosan el is csomagoltad. Akkor most nyisd ki a dobozt és… Ahhh, miért?!

Ismerős, ugye? Ha szerencsés vagy, akkor egyáltalán nem világít és vehetsz újat, ami még nincs összegabalyodva! 😀

Hogy elkerüld a kellemetlenséget, ami 1 hét múlva rád leselkedik, MOST ellenőrizd, működőképes-e minden, amit a fa díszítésére szánsz. Most még tudsz gondoskodni újról, amennyiben szükséges és elkerülheted a stresszt, ami úgy el tudja rontani a karácsonyi készülődést.

Összetekeredett karácsonyi izzó

Az összegubancolódott izzósor tipikus esete

A probléma globális. Pár éve a Tesco külön munkatársat alkalmazott a karácsonyi izzók kibontására, kedves gesztus ez a vásárlók felé, ugye? 🙂 Mivel itthon nincs ilyen szolgáltatás, ezzel bizony neked kell megbirkózni!

De miért törvényszerű, hogy az izzósor összegabalyodik?! Hiszed, vagy sem, erre is van már tudományos magyarázat, sőt még kísérleteket is végeztek! Nyilván brit tudósok ( 😀 ) szerint egyrészt azért történik, mert olyan kábelre vannak a pici izzók felfűzve, amelyek hajlamosak az összeakadásra – csakúgy mint a fülhallgatód, vagy a telefonkagyló kábele. Minél hosszabb az a zsinór és minél rugalmasabb anyagból készült, annál valószínűbb, hogy össze is fog akadni. A másik fontos ok, hogy ezekben a kábelekben fémhuzalok futnak, amelyek megőrzik a felvett formát, tehát ha összetekered, bizony nagy eséllyel úgy marad. :/

A karácsonyi izzók esetében a probléma halmozott, mert több fémszál is fut a vezetékben és az egyes műanyag kábelek még össze is vannak sodorva. Van egyáltalán remény a tekeredésmentes izzósora? A gyártók számára az jelentene megoldást, ha rugalmas, mégis az eredeti formáját könnyen visszanyerő füzért állítanának elő, vagy a csomagolásnál figyelnének erre.

 

Mi marad nekünk?!

A rutinosok azt mondják, nagy levegő, nyugalom, kellemes zene (NONSTOP RÁDIÓ!!! 🙂 ) és keresd meg az egyik szabad véget, onnan haladj centiről centire a bogozásban. Dobd le a padlóLa, próbáld minél nagyobb felületre szétteríteni. Egy ceruzaszár is segíthet benne. Sikerülni fog, hisz minden évben te győztél! 🙂

Aztán, hogy jövőre ne kelljen ezt megint átélned, íme néhány hasznos tanács:

1. Bogozd ki az izzósort

Összetekeredett karácsonyi izzó

2. Hajtogasd cikkcakk formába

Összetekeredett karácsonyi izzó

3. Tekerd körbe az egészet

Összetekeredett karácsonyi izzó

4. A véget dugd a körbetekert részbe

Összetekeredett karácsonyi izzó

Tádááám, így jövőre idegbaj helyett már csak a tojáslikőrt kell kortyolgatnod! 😉

 

Megosztom: